Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Fyns Hoved

Går turen til Hovedstaden
Tag med på kulturoplevelser
Se alle ture
Fyns Hoved
 
Kerteminde Turistbureau
Strandvej 6 - Kerteminde
Telefon 65 32 11 21

Visit Kerteminde - om Fyns Hoved
Wikipedia - om Fyns Hoved
Naturstrelsen - om Fyns Hoved
Tripadvisor - om Fynshoved

Når turen går Kerteminde bør du også tage tid køreturen til toppen af Fyns Hoved, som er den nordligste spids af halvøen Hindsholm.
Fra Kerteminde går turen først gennem små hyggelige landsbyer med stråtægte huse og små boder langs vejen, dvs. boder private med friske grønsager, æg og blomster.
Mesinge, Dalby, Stubberup og flere skønne landsbyer ligger som perler på en snor, op langs Hindholm. Her finder vi også små  bed & breakfast, restauranter,  camping og campingpladser.
Længst mod nord munder Hindsholm ud i smalle landtanger med mærkelige former.
Ved Horseklint <= klik og se Googlemap - ligner landtangen mest af alt et dinosaurerhoved.
Kør gerne mod vest helt ud på 
Fyns Hoved <= klik  - så langt ud du kan komme. Parker bilen og gå de sidste hundrede meter helt ud på spidsen. Undervejs ser du stejle og maleriske kyster. Den nordligste spids skiller Kattegat og Storebælt.
Flere fynske malere med bl.a. Johannes Larsen og Fritz Syberg har fundet inspiration til deres billeder i den flotte natur, som findes her.

Læg mærke til de mange stengærder, der stammer tilbage fra 1810, hvor 7 bønder i landsbyen Nordskov besluttede at dele området imellem sig, så de hver fik en nordlig og en sydlig jordstrimmel. De syv husmænd i landsbyen fik én strimmel til deling.

Området er et Natura 2000-område, Natura 2000-område nr. 107 Fyns Hoved, Lillegrund og Lillestrand, og Fyns Hoved med overdrev, krumodder og kystskrænter omkring lagunen Fællesstrand og Korshavn, i alt 90 ha, er fredet af flere omgange, i 1936, 1960, 1965, 1968 og 1975