Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Strøget og Magasin Museum

Strøget + Magasin Muserum

 
Mangler du en guide til byvandring eller omvisning.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Send en mail


Kulturens Venner afholder jævnligt turen "Strøget og Magasins Museum". Turen afholdes som et formiddagsarrangement.

Frokost kl. 11.30 på hyggelige Restaurant Samos i Skindergade 29.  Restauranten tilbyder græsk buffet  græsk bord og frokostretter til 49 kr. 
Den kulturelle oplevelse begynder kl. 13.00 på Nytorv, hvor guiden fortæller om Københavns grundlæggelse i 1167 og videre udvikling de følgende århundreder.
Fra middelalderens København kendes Gammeltorv, Vimmelskaftet, Amagertorv og Østergade. Først i 1700- og 1700-tallet opstod Frederiksberggade, Nytorv og Nygade til.
På hjørnet af Frederiksberggade og Nytorv boede Søren Kierkegaard fra sin fødsel i 1813 til 1848. Du hører om filosoffens liv og levned i det indre København.
Videre frem hører du om Grundtvig som boede på Vimmelskaftet 47 i årene 1841-50. Han var en fortaler for afskaffelse af enevælde og indførelse af demokrati.
I samme ejendom lå Cafe Bernina i årene 1881 til 1953. I 1800-tallet fik schweiziske konditorer lov til at åbne cafeer i København. Den aktive konditor Schucani åbnede Cafe Bernina, som hurtig blev tilholdssted for journalister, forfattere og andre interlektuelle. 
Ejendommen Vimmelskaftet 38 hedder Louises Hus og refererer til Louise Rasmussen (alias Grevinde Danner) som havde butik her i 1846. Få historien om Frederik 7. og Grevinde Danner.
Amagertorv var stedet hvor Amagerbønderne solgte deres grønsager gennem flere århundreder. Her ligger det flotte borgmester Matthias Hansens renæssancehus fra 1616. På Amagertorv 4 (Georg Jensen butikken) lå Cafe Pleisch i 1830'erne. Her var Søren Kirkegård en flittigt gæst.
I 1993 fik Amagertorv en ny og flot flisebelægning som er tegnet af  Per Kirkeby.
Østergade var stedet hvor man i 1800-tallet gik for at se og blive set, og hvor man gerne deklarerede forlævelser.
Der er mange sjove facts og historier på byvandringen langs Strøget.
Vi er nu nået til Kongens Nytorv, hvor du hører om Magasin begyndelse i 1869 og de nuværende lokaler fra 1892. Hør også om H.C. Andersen, som i 1827-28 boede i et værelse i Vingårdsstræde 6, som er den nuværende del af Magasinbygningen. Vi ser digterens værelse og Magasins Museum som ligger i Vingårdsstræde 6. Her ser vi på kataloger, brudeudstyr og andre kjoler, høje hatte, historiske billeder og meget mere.
Med denne tur oplever du Strøget gennem 500 år, som har mange oplevelser at byde på. 
 Læs mere om Magasin du Nord


Turen begynder med frokost på
hyggelige Restaurant Samos



Flotte Mathias Hansens Hus på Amagertorv


Helligåndskirken på Strøget




Magasins Museum - se og oplev
stormagasinets historie gennem 130 år


H.C. Andersens kvisværelse Vingårdsstræde 6

Magasinbygning fra 1898
 
 
  Foto: Kulturens Venner - copyright