Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Bagsværd Sø - Lyngby Sø - guidede ture

Kongens Lyngby ligger i Nordsjælland og omgivet af pragtfuld natur. Bondebyen er den ældste del og den stammer tilbage til 1100-tallet.
Tag med på byvandring i Kgs. Lyngby og Bondebyen.
Lyngby - Bondebyen byvandring
 
Mølleåsystemet - er et stort sammenhængende naturområde tæt på hovedstaden. Mølleåen udspringer ved Bastrup Sø og løber 40 kilometer gennem Farum Sø, Furesøen og Lyngby Sø og videre gennem Mølleådalen til Øresund.

Tag med på guidede vandreture langs Mølleådalen, rundt om Bagsværd Sø og videre langs Furesøen til Farum Sø. Der er meget at fortælle om undervejs af natur og kulturseværdigheder.

Bagsværd Sø og Lyngby Sø er noget af den smukkeste natur i Nordsjælland. Det er populært at gå den 12 km. lange tur fra Lyngby og rundt om begge søer.
Først langs Lyngby Sø og den fredede og naturskønne Lyngby Åmose. Her er et rigt dyreliv af småfisk og padder. I skovene ses ofte råvildt.   
Gå over den hvide bro og videre rundt om Bagsværd Sø.
Ved Nybrovej ligger Marienborg, som bruges af statsministerens som bolig og til repræsentative formål.
Længere fremme ligger Sophienholm, der blev bygget som landssted i 1768-69. Landsstedet blev ombygget i begyndelsen af 1800-tallet og her kom mange af guldalderens kunstnere hos Constantin og Frederikke Brun.
1883 blev Sophienholm overtaget af bladudgiver Carl Aller og sinden 1963 har stedet tilhørt  Lyngby-Taarbæk Kommune.
Sophienholm er nu kunstmuseum med skiftende udstillinger. I haven er opført et norsk hus, en kinesisk pavillion og et schweizerhus, som er typisk for romantiske haver.

Videre gåtur er gennem rigtig en dansk skov når den er smukkest. For enden af Bagsværd Sø får vi en herlig udsigt over søen. 
Videre forbi Danmarks Rostadion og Aldershvile Slotspark, gennem et villakvarter og langs Bagsværdvej. Det er absolut en af Danmarks smukkeste gåture. 
Velkommen

Sohhienholm
Foto: Sophienholm


Bagsværd Sø
En mor med sine 2 børn på broen
Foto: Colourbox