Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Frederiksberg Kirke og Frederiksberg Ældre Kirkegård

Frederiksberg Kirke
Frederiksberg Allé 71
1820 Frederiksberg C
Kirkens hjemmeside
Frederiksberg Kirke ligger smukt på hjørnet af Frederiksberg Allé og Pileallé.
 
Kirken er tegnet af den franske arkitekt Felix Dusart for den protestantiske menighed i Ny-Hollænderbyen og opført i perioden 1732–1734. Den blev indviet 6. januar 1734 af Sjællands biskop Christen Worm; til stede var blandt andre Christian 6. og kronprinsen, den senere Frederik 5..
Frederiksberg kirke er en ottekantet kirke med pyramidetag og spir. Taget var oprindelig dækket af tegl, men blev udskiftet med skifer i 1876.
Kirkerummet er oktogonalt og har trepulpiturer båret af otte søjler. Alteret er placeret i østlig retning. Kirkens altermaleri fremstiller natteverden og er et værk af C.W. Eckersberg. Maleriet blev ophængt i 1841.[kilde mangler]
Kirkens første orgel er fra 1754 og blev bygget af Hartvig Jochum Müller. Den første organist i kirken var Joachim Conrad Oehlenschläger, Adam Oehlenschlägers fader. Det nuværende orgel er et Marcussen-orgel fra 1947.[kilde mangler]
I tilknytning til kirken ligger Frederiksberg Ældre Kirkegård som kan dateres tilbage til 1732. Mange kendte personer ligger begravet på kirkegården, der i blandt Sigbjørn Obstfelder.