Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland - hjemmeside
SommerDanmark.dk - om Ebeltoft

Fregatten Jylland ligger ved Nordre Strandvej i Ebeltoft, fregatten fortæller stolt om dens tid i Danmarks historie.
Skibet er nu museumsskib og tiltrækker hvert år tusinder af besøgende, som ved selvsyn kan "genopleve Danmarks historie".
Museet afholder også event som kanonaffyring, skattejagt, erhvervsklub, rejser m.v., således er museumssskibet Fregatten Jylland for hele familien.


På sydsiden af Djursland ligger den smukke by Ebeltoft, som er kendt for sit velbevarede, historiske centrum og Fregatten Jylland.
Fregatten Jylland, der er verdens længste træskib og ligger i Ebeltoft havn, blev efter sin "pension" fra den danske flåde i 1908 først solgt til et tysk ophugningsfirma, men dog reddet og købt tilbage til Danmark.
I 1979 stiftedes Den Selvejende Institution Fregatten Jylland, og i 1994 betalte fregattens hovedsponsor, Mærsk McKinney-Møller, for en gennemgribende restaurering, hvilket medførte, at publikum i dag ved selvsyn kan få et imponerende indtryk af, hvorledes livet var ombord på fregatten.
I 2005 stod institutionens nye administrations- og udstillingshal klar, og her kan den besøgende bl.a. se en udstilling om fregattens maskinanlæg. Museums- og administrationsanlægget er udbygget betydeligt de sidste år, således at Fregatten Jylland nu et slags opelevelsescenter for hele familien.

Lidt historie
Fregatten Jylland blev søsat i 1860 fra Orlogsværftet i København. Fregatten var det sidste træskib, som blev bygget. I årene derefter lå fremtiden hos skibe af jern.
Den 9. maj 1864 kæmpede Fregatten Jylland mod en forenet østrigsk-preussisk flåde ud for Helgoland. I den forbindelse er der i museumshallen oprettet en udstilling, der skildrer slagets gang, og ombord på Fregatten fortælles der, ud fra et autentisk brev fra en dansk matros, en helt speciel førstehåndsberetning om slaget.
Fregatten Jylland byder velkommen til en stor oplevelse for hele familien. Grupper kan med fordel bestille en omvisning og høre om skibet.

https://sommerdanmark.dk/index.php?p=./modules/article/article&fromlist&article_id=1198