Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Holstebro - visit Holstebro

Holstebro

Holstebro.dk - kommunens hjemmeside
Visit Holstebro - turistinformation
Wikipedia - om Holstebro


Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Holstebro - her er man tæt på det hele.
Ude mod nord-vest - i det flade Jylland ligger en kulturperle, nemlig byen Holstebro. Byen byder på oplevelser indenfor kunst, ballet, teater og meget mere.

Naturen er prægtig med masser af hede, skov og kun få kilometer til Vesterhavet med sine flotte klitlandskaber og bl.a. fiskeribyen Thorsminde. Mod syd-vest ligger Vedersø (Kaj Munk) og landsbyen Sahl med den smukke kirke med et alter fra middelalderen.  
Mod nord ligger Struer, Venø Bugt og frilandsmuseet Hjerl Hede. Så Holstebro og omegne byder på oplevelser for hele familien. 


Holstebro, hvis ældste købstadsrettigheder er fra 1552, har været boplads ved Storåen allerede i oldtiden. Flere store brande har hærget byen, den største, i 1754, var påsat af en tjenestepige, som ville hævne sig på sin husbond. Hun blev halshugget på Galgebakken.
Holstebro by er et handelsmæssigt knudepunkt i Vestjylland. Det overordnede vejnet strækker sig ud mod alle fire verdenshjørner.
Byen ligger ved Storå, hvor åens smeltevandsslette er smal og støder op til de frugtbare moræneaflejringer i nord og til Skovbjerg Bakkeø i syd.
Man lægger straks mærke til, at Holstebro er en anderledes by. Her er på samme tid en afslappet atmosfære og et aktivt internationalt miljø.
"Kulturen blomstrer i Holstebro, fordi der altid er nogen, som vander den", som de skriver på turistbureauets hjemmeside.
Kommunen og især Holstebro by er i stærk vækst, og byen fastholder sin position som regional kulturhovedstad. I byen ses en skulptur på næsten ethvert gadehjørne, og byen har landets bedste musikskole, som er storleverandør af musikere til de store danske og udenlandske orkestre.

Balletskolen - under ledelse af Det kongelige Teaters balletskole, har en balletskole i Holstebro.
Peter Schaufuss Balletskole ApS drev i 13 år en balletskole i Holstebro, deneksisterer eksisterer ikke mere, da den gik konkurs i 2018.
Balletskolens hjemmeside - læs mere

Holstebro Kunstmuseum - smukt beliggende nær bycentrum og Storåen.
Museet består af en herskabsvilla fra 1906 og et moderne museumsbyggeri opført i 1981.
Museets hjemmeside
Wikipedia - læs mere
SommerDanmark.dk - læs mere

Velkommen - besøg gerne
Holstebro Turistbureau
Kirkestræde 13 - sammen med Holstebro Bibliotek
Tlf. 96 11 70 80

Top 10 seværdigheder Holstebro
Holstebro Museum
Holstebro Kunstmuseum
Borgerne i Holstebro 
Det Gamle Postkontor
Flere seværdigheder her
Vedersø Kirke
Thorsminde Kirke
Sahl Kirke
Ulfborg Kirke
Strandingsmuseet St. George 
VW og Retro Museum
Frilandsmuseet Hjerl Hede  

Odin Teatret - det eksperimenterende teater -  det blev grundlagt i Oslo i 1964 af Eugenio Barba. Han samlede en gruppe af skuespilleraspiranter, som ikke var kommet ind på Statens Teaterskole og udviklede en træning for skuespillere.
Odin Teatret har turneret rundt om i verden og har siden 1971 været anerkendt og støttet af Kulturministeriet og er som egnsteater støttet af Holstebro Byråd.
Odin Teatret hjemmeside - læs mere
Wikipedia - læs mere

Musikteatret Holstebro
Bygningen hed oprindelig Holstebrohallen og blev opført i 1966. Musikteatret præsenterer primært forskellige turneforestillinger som koncerter, opera, ballet og familieforestillinger og har årligt ca. 120.000 besøgende.
Musikteatret - hjemmeside

Bybillede
Holstebro har en skøn blanding af smukke gamle bygningsværker og moderne arkitektur af høj kvalitet.
Nyd kunsten i gågaderne og gå omkring Kirkestræde, hvor Rådhuset og Biblioteket ligger som en arkitektonisk perle. Gå på opdagelse i den bilfri midtby med dens hyggelige atmosfære og bese de mange statuer og andre kunstværker.
Der er et stort udvalg af specialbutikker, cafeer og madsteder. De store varehuse finder du i byens udkant.

Naturbillede
Oplev den storslåede natur fra vandsiden. Der er næsten 100 km sejladsmuligheder på en strækning, der starter i det midtjyske, går via krat og hede, gennem Holstebro by til Nissum Fjord. En kanotur er en naturoplevelse, som man er tæt sammen om, og Storå byder på alle muligheder.
Enten bare et par timer på Vandkraftsøen eller en hel uges ferie med kombineret kano- og cykeltur. Nyd den smukke natur og oplev landskab og dyreliv, helt tæt på. En ferieuge i prærievogn byder på dejlige oplevelser tæt på naturen for hele familien.


Andre byer i Midtjylland
Aalborg 
Randers
Herning 
Silkeborg
Lemvig


heart
https://sommerdanmark.dk/index.php?p=./modules/article/article&fromlist&article_id=1004