Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Læsø - Visit Læsø

Læsø

Visit Læsø
Wikipedia - om Læsø
Seværdigheder - attraktioner - oplevelser 
Læsø ligger som en perle ude i det blå Kattegat. Læsø er ikke ret stor - kun 112 km2. To trediedele af øen er uberørt natur: sump hede, krat, skov, strande og enge.
Læsø tilbyder også flotte kulturoplevelser. Her syder man stadig salt som i gamle dage, da man har rekonstrueret et saltsyderi. Det er populært at besøge.
Andre oplevelser er rideture på islænderheste langs stranden og naturen, samt gourmet og vin. Flere restauranter tilbyder de kulinariske oplevelser.
Læsø kan opleves hele året.
https://sommerdanmark.dk/index.php?p=./modules/article/article&fromlist&article_id=1066

Læsø ligger 1½ times sejlads ud fra Frederikshavn. Du tænker måske, at Læsø er vel som alle andre danske øer, men her tager du fejl. Læsø har formået at manifestere sig indenfor turisme og kulturlivet i Danmark. Øen byder også på en sjælden og storslået natur med flere muligheder, f.eks. golf, ridning, badning fra de hvide sandstrande og fiskeri. For madelskere er der gourmet-oplevelser på restauranterne, på Jomfruhummerfestivallen og Madens Dag.
På øen findes 3 små levende samfund, hvoraf 2 er havnebyer. Øen har altid ligget isoleret fra fastlandet, men har gennem tiden haft mange nationale og internationale forbindelser. Her finder man en gæstfri og imødekommende befolkning.

Museumgården "På Lynget", med sit enorme sølvgrå tangtag, hvor der vokser blomstrende planter, er et af de få eksempler på de tanghuse, som for bare halvtreds år siden var så almindelige på Læsø. Gården er et frilandsmuseum på sit oprindelige sted og indboet er placeret præcis som da den sidste ejers forældre beboede den omkring 1860.
Et besøg på gården er en enestående chance for at opleve et uforfalsket Læsø hjem med egen husmølle fra dengang, mændene var på havet en stor del af året og hvor kvinderne tog sig af landbruget.
Læsø Museum - hjemmeside

Læsø Saltsyderi er en rekonstruktion af den saltproduktion, som fandt sted på Læsø i middelalderen og de følgende århundrede ca. år 1150-1652.
Historien fortælles her på en særlig og levende måde. Foredrag, sang, skuespil, saltsydning i stemningsfyldte sydehytter gør historien meget autentisk.
Læsø Saltsyderi er opført på kanten af det store naturresevat 'Rønnerne' også kaldet for "Læsø's Savanne". Herude lå engang mange små saltsyderier og det er fortsat her vi henter saltvandet der bruges til sydning af Læsø Salt.
Læsø Saltsyderi - hjemmeside

Rideferie på Læsø
Læsø er det ideele sted til en rideferie, da øen består af smuk og uberørt natur som giver en storslået naturoplevelse fra en hesteryg. Der kan riddes overalt på Læsø, man kommer gennem skoven til nordkysten og sydsiden med strand og strandeng.
Der ligger flere ridegårde som alle bruger vist nok islandske heste. Flere ridegårde tilbyder også ophold og pension.
Artikel om rideferie på Læsø

Jomfruhummerfestival
Den første lørdag i august hvert år afholdes en Jomfruhummerfestival på Læsø, det er efterhånden blevet en festlighed for de mange tusinde gæster som enten holder ferie her. Dygtige kokke kommer fra Danmark og andre lande, og de tilbereder gode retter med jomfruhummer som hovedingrediens og andre produkter fra Læsø.
"Madens dag" er en anden festival som afholdes ved det smukke tanghus Hedvigs Hus på Læsø.
Artikel om Jomfruhummerfestival på Læsø
Om Madens Dag på Læsø

 

Relaterede artikler
Aalborg - byen ved Limfjorden
Frederikshavn - færge og fiskeriby
Hirtshals - færge og fiskeriby
Hjørring er "Vendsyssels hovedstad"
Skagen - Grenen - skal det koste penge
Skagen - altid en rejse værd
Skagen er "Toppen af Danmark"
Skagens Museum med de kendte malerier
Sæby er rejser og ferie