Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Grenen Kunstmuseum

Grenen Kunstmuseum
Fyrvej 40.  
Grenen Skagen
Gratis entre
Vi kommer til Danmarks nordligste punkt Grenen - for at gå den smukke tur langs stranden, til det sted hvor de 2 have Skagerak og Kattegat støder sammen. Husk at besøge Holger Drachmanns grav i klitterne.
Ved parkeringspladsen lå indtil 1977 Grenen Badehotel. Det lukkede og kunstneren Axel Lind rykkede ind og åbnede Grenen Kunstmuseum.
Kunstneren Axel Lind var gennem flere årtier ejer og daglig leder. På museet kan ses 'Axel Linds malerier', ' Nutidige Skagenskunstnere' og en skulptursamling. 
Axel Lind giftede sig 2009 med Kirsten Lind, for at museet fremtidig skulle bestå. Axel Lind  døde i 2011 - i den høje alder 103 år. Artikel i Nordjyske står, at hans stol med det sammensyede tæppe  i receptionen står der stadig. Her sad han daglig Axel Lind med store hvide skæg. Axel Lind er borte, men museet stadig består. 
Axel Lind var habil maler af havets bølger. Klik her og udvalg af hans mange motiver.

Kristelig Dagblad kalder ham for "Havets farverige maler".

"Excentrisk, selviscenesættende og farverig. Der var noget Holger Drachmann over ham: Store armbevægelser og højt til loftet, og som Drachmann både skrev og malede Axel Lind, men mens Drachmann blev kendt som digter, blev Axel Lind havets maler. Marinemaleren, der i sine billeder fastholdt havets bølger i et billedsprog i direkte forlængelse af de gamle Skagensmalere, ganske upåvirket af, hvilke moderne strømninger, der siden har dirigeret malerkunsten".

Galleri Ramus arrangerer kunstudstillinger her. Hjemmeside Galleri Rasmus
 
Læs mere
Galleri Rasmus - På Grenen Kunstmuseum
Skagen Turist - Om Grenen Kunstmuseum
Wikipedia - om Grenen Kunstmuseum
Visit Nordjylland - turistinformation
Nordjyske.dk - artikel fra 2009. "Den 101-årige Axel Lind har giftet sig med Kirsten Lind, som gennem 4 år har været daglig leder af museet. 
Skagen Avis - "Axel Lind er død i nat"