Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

 

Svelmø - privat ø

Går turen til Hovedstaden
Tag med på kulturoplevelser
Se alle ture

Svelmø


Svelmø - øhavets ukendte ø
Wikipedia - om Svelmø
Guidet tur til Svelmø


Store Svelmø er en 27 ha stor moræneø i det Sydfynske Øhav syd for Åstrup mellem Fyn og Avernakø.
Øen og de to landtunger, Svelmø Trille mod syd og Lille Svelmø (3 ha) mod nord, er en del af Faaborg-Midtfyn Kommune.
Landtungen Lille Svelmø (3 ha) er udgangspunkt for ebbevejen til Nab på Fyn. Den 2,5 kilometer lange uopdyrkede tange er i konstant forandring afhængig af vind og vejr. Svelmø ejes af to familier. Ingen af dem bor fast på øen, men de udlejer de få huse som ferieboliger og sætter dyr derover til afgræsning.
Ejerne kan køre over til øen med traktor ad en ebbevej gennem det lave vand. Det er tilladt at færdes langs stranden og på de uopdyrkede arealer. Der er fire huse på øen, der alle er ferieboliger.

Privat ø
Svelmø, en hyggelig lille privat perle - til fods eller på traktorlad
Svelmø er én af Sydfyns skønneste private øer. Grupper har mulighed for at komme på en tur til Svelmø, hvor der er et rigt fugleliv og en meget smuk natur.
Guidede ture på et traktorlad mandage, torsdage og søndage fra maj til og med august starter for enden af Østergyden, syd for landsbyen Åstrup. Herfra vil du blive kørt de 500 meter ad ebbevejen til Lille Svelmø og videre til Store Svelmø.
Lille Svelmø er en 2,5 km lang smal tange, der er i konstant forandring afhængig af vind og vejr. De sidste mange år er den vokset hver vinter med nye sandaflejringer. Nu er der på midten af øen dannet en stor havsø, der kaldes lagunen. Her samles tusindvis af fugle om vinteren.
Øerne er moræne, men drag og spejlvendte odder forbinder dem i dag.
Besøger du øen på egen hånd ved at vade via ebbevejen, er det kun tilladt at bevæge sig langs kysten.

Svelmø - Øhavets ukendte Ø!
Svelmø har ingen færgeforbindelse, men er forbundet af ebbevejen fra Østergyden mellem Nab og Nakkebølle.  For at komme derud, skal man vade ca. 500 ad en ebbevej til Lille Svelmø, hvor vandet kan komme til at gå dig til lårene. Så turen er mest behagelig sidst på sommeren - og fra lad-vognen bag på en traktor.
Mandage og torsdage sommeren igennem vil Jan fra Svelmø tage dig med på en guidet tur med traktor ad ebbevejen over til Øen, samt en rundtur til fods på denne sjældent besøgte ø.
Turen varer ca. 3-4 timer.
Læs mere og bestil tur


Læs også om
Svendborg
Tåsinge

Langeland

 

 


Foto: Colourbox