Opret gratis profil nu
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

Nyhed: Kulturkalender

 

Køge byvandring

Mangler du en guide til byvandring eller omvisning.
Spørg Kulturens Venner - vi har gode guider.
Send en mail


Køge er en af Sjællands hyggeligste byer med købmandsgårde, historiske huse og brostensbelagte gader. Torvet er Danmarks største med torvehandel et par gange om ugen.

Gå din egen byvandring ad gader og stræder i Køge. Husk at se kirken og kik ind i nogle af de hyggelige købmandsgårde.
Filmen "Matador" brugte flere gange Køge's bymiljø til optagelser. Læs artikel om KøgeKøge har flere gader gammel danske stavemåder
bl.a. Jærnbanegade

Køge blev anlagt efter kongeligt påbud, fordi der var en naturlig havn i Køge, det skete omkring 1288. Der forelå en tegnet plan som byen blev anlagt efter, dvs. med et centralt torv og retvinkede gader. Samme gadenet som i dag danner rammen om bymidten.
Køge er en af de få byer i landet, som har fleste velbevarede bindingsværkshuse, der blandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527. Rådhuset er dateret fra 1552 og er stadig fungerende.
Gamle købmandsgårde ligger med deres pakhuse og gårdspladser ned til Køge Å mod syd og havnen mod øst. I alt ca. 50 fredede bygninger præger bybilledet, som søges bevaret med facade- og skilterestriktioner.
Køge's torv er er provinsens største og med en skulptur af Frederik 6. som står med grundloven i hånden. Skulpturen blev skabt af H.V. Bissen og afsløret 1869.
Kirkestræde leder fra nordsiden til det gamle håndværkerkvarter, hvor borgerskabets kirke, viet til de søfarendes helgen, Skt. Nicolaus, er placeret.
TV serien Matador med manuscript af Lise Nørgaard har brugt bymiljøet i Køge til flere optagelser. Kirken i Korsbæk er faktisk Køge Kirke og i Kirkestræde ligger huset hvor Agnes og Røde boede i TV serien.
Havnen i Køge var udgangspunkt for udenrigshandel med de nordtyske byer, og det store torv var centrum for handel og for ridderturneringer, og det var også her, at man straffede forbrydere, der havde overtrådt byens og landets love.
  Stemningsbilleder fra Køge  
 


Køges ældst daterede hus fra 1527


Huset i Kirkestræde hvor Agnes og Røde
boede i TV serien Matador


Torvet i Køge er provinsens største
og midt på pladsen står skulptur af
Frederik 7. med grundloven i hånden

Der er torvedag hver onsdag og lørdag
på Torvet i Køge

Jazz og hygge i Hugo's gård hver lørdag i sommermånederne
Koege_Husgosgaard2.jpg
Et jazzorkester spiller toner
fra jazzens lange repertoire. Hugos gård

Køge Å flyder stille gennem byen

Kik ind i de hyggelige baggårde i Køge
 
Foto: Kulturens Venner - copyright
 

Nyhedsbrev
Din mailadresse her under:
og glæd dig til invitationer,
gode tilbud og nyheder

 


Kulturkalender
Sep
17:00
Christianshavn 400 år - fødselsdagstur 18/9
Onsdag 18. september kl. 17.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse. En b
Sep
17:00
Assistens Kirkegården - tusmørketur - 23/9
Mandag 23. september kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.
Oct
09:45
Metroens hovedkvarter - god oplevelse - 9/9
Onsdag 9. oktober kl. 9.45
Metroselskabets administration og værksted ligger på Metrovej 3. Her overvåges hele Metronettet og værkstederne hvor togene repareres og klargøres. Kom m
Oct
11:00
Byvandring - pr. Metro - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 11.00
Vi indvier den nye Metro - med en byrundtur med Metroen. Vi stopper ved stationer undervejs, går op på pladsen ovenfor og hører om København, netop der hv
Oct
17:00
Assistens Kirkegården - spændende - 13/10
Søndag 13. oktober kl. 17.00
Københavnerne har begravet deres døde på Assistens Kirkegården i 260 år og det er begravet flere hundrede kulturpersonligheder, som nu er kulturminder.<
Oct
11:00
Christianshavn - god oplevelse - 14/10
Mandag 14. oktober kl. 11.00
Christianshavn blev grundlagt af Christian 4. i 1618 og det er nu 400 år siden. Christianshavn er aldrig brændt, så her finder vi oprindelige gader og huse
Oct
12:00
Bank & Sparekassemuseet - 23/10
Onsdag 23. oktober kl. 12.00
Besøg Bank & Sparekassemuseuet på Christianshavn, som er et kik ind i 1800-tallets bankvæsen. Se Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor.
Med ori
Nov
00:00
Kulturguiden
Kulturguiden - hvad der sker i København. Jazz - film - kunst - cooking - Pridefestival og meget mere. Klik og læs mere.
Kulturens Venner
Dec
00:00
Oplev Odense
Odense - her sker altid noget. Festivaller, udstillinger, teater, koncerter og meget mere. Tag en weekend i Odense.
Kultur Odense
Kulturens Venner ApS
CVR: 29 42 33 69
Send en mail - hurtigt svar