Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.

Kulturens Venner
- Guidede kulturoplevelser i København og omegn.
Kulturens Venner

Seværdigheder

 
Byvandringer
Kirker & kirkegårde
Museer & slotte 
Omvisninger

Gavekort
Privat guide til grupper
Seværdigheder
Kulturguiden
Historiske museer
Kunstmuseer i København
Teatre i København

 

Bagsværd Sø - Lyngby Sø - guidede ture

Natur gåture rundt om Lyngby Sø og Bagsværd Sø, som er noget af den smukkeste natur i Nordsjælland.

Læs mere

Besættelsen 1940-45

Besættelsen 1940 til 1945. De 5 lange og mørke år. Se de steder hvor historien skete under besættelsen.
 

Læs mere

Borgerskabets København og Grevinde Danners lejlighed

Byvandring om Frederik 7. og Grevinde Danner. Der var mange meninger, også om kongen og Louise Rasmussen. Da kongen døde i 1863 købte hun et hus i Ny Vestergade.

Læs mere

Boulevardbanen - byvandring

"Boulevardbanen" er togbanen Hovedbanegården - Nørreport - Østerport. Boulevardbanen blev anlagt ca. 1880-1911 ovenpå voldanlægget. Byvandringen om "tog, skinner og hovedbanegårde i København 1847-1911.

Læs mere

Byvandringer i København - ja

Guidede byvandringer i København - forår, sommer og efterår.
Oplev  Christianshavn, Vesterbro, Nørrebro, Østerbro,  Middelalderbyen, Slotsholmen, Valby, Frederiksberg og andre bydele.


Læs mere

Byvandringer København - bestil en guide - slettes

Byvandringer i København. Kulturens Venner har gode og underholdende guider til byvandringer f.eks. Christianshavn, Vesterbro, Østerbro, Voldparkerne, Middelalderbyen, Assistens Kirkegården og andre.

Læs mere

Byvandringer København - lær storbyen at kende

En byvandring i København er en god måde at opleve og lære byens historie.  Forslag til byvandringer.

Læs mere

Carlsbergbyen omvisning

Carlsbergbyen - den nye super bydel på den historiske bryggerigrund.
Tag med på rundtur med guide og den nye Carlsbergby.


Læs mere

Christiania - oplev Fristaden

Fristaden Christiania begyndte i 1971, den er elsket af mange og hadet af andre.
En sommerdag på Christiania er en behagelig oplevelse.
Der er offentlige omvisninger hver lørdag og søndag.


Læs mere

Christianshavn byvandring

Christianshavn fylder 400 år og er den mest populære bydel for københavnere og turister.
Tag med på byvandring - som du ikke kender Christianshavn. 


Læs mere

Dragør - Store Magleby

Dragør er fiskerleje og ligger yderst på Amager. Ældre bydel fra midten af 1700-tallet. Seværdigheder - attraktioner - oplevelser

Læs mere

Dragør byvandring

Byvandring i skipperbyen Dragør, få indblik i byens historie, om skipperhuse, fiskerhuse, sildeeventyr, Seværdigheder og oplevelser.

Læs mere

Folketinget - omvisning - rundvisning

Folketinget omvisning er spændende, arbejdsplads for 179 valgte medlemmer. Oplev en omvisning i Folketinget som er fyldt med dansk kunst og arkitektur.

Læs mere

Folketinget omvisning - rundvisning

Folketinget omvisning er spændende, arbejdsplads for 179 valgte medlemmer. Oplev en omvisning i Folketinget som er fyldt med dansk kunst og arkitektur.

Læs mere

Fra Nyhavn til Den Lille Havfrue - maritim tur - byvandring

Hvis Københavns Havn kunne fortælle, ville der komme mange spændende beretninger frem om sejlskibstiden, sømænd, pakhuse, om "Slaget på Rheden" i 1801 og "Københavns bombardement" i 1807. Byvandring langs havnen.  Spændende fortællinger.
 

Læs mere

Frederiksberg byvandringer

Frederiksberg byvandringer. Frederiksberg kan opleves på flere forskellige byvandringer,  Frederiksberg Slot, Frederiksberg have og .Frederiksberg Kirke og Ældre kirkegård.

Læs mere

Frederiksberg Have og Søndermarken

Frederiksberg Have er anlagt sammen med slottet i årene 1699-1704. Oprindelig en barokhave i streng symmetri og omdannet til romantisk have i 1790'erne. En romantisk have har snoede kanaler, gange og stier og med oplevelser undervejs.

Læs mere

Frederiksberg seværdigheder

Frederiksberg rummer mange seværdigheder. F.eks. Frederiksberg Slot & have, Søndermarken, Zoologisk Have og mange flere.
 

Læs mere

Frederiksstaden - Amalienborg - byvandring

Byvandring i Frederiksstaden med Amalienborg palæerne i centrum. Se de fine palæer og hør historien. Også Amaliehaven, Marmorkirken, Russiske Kirke m.v.

Læs mere

Helsingør - Kronborg

Kong Erik af Pommern indførte Øresundstolden og skibe lagde til for at betale told og proviantere. Det medførte at Helsingør blev en rig by. Købmændene byggede ine borgerhuse og købmandsgårde. Det hele står endnu og det kan du opleve på rundvisning.

Læs mere

Hven

Med skibet Jeppe til Hven og cykeltur øen rundt. Inspiration til at tage til Hven med Kulturens Venner eller på egen hånd. Visit Sweden: Oplev Tycho Brahe observatorium, Kyrkbacken Havn,

Læs mere

Kastellet

Kastellet i København stod færdigt i 1664. Det er nu 350 år siden og har derfor har Kastellet rundt jubilæum i 2014. <br>
Kastellet byder på  en historisk rundvisning med besøg i et soldaterhjem anno 1780, Kastelskirken, Krudttårnet og Struenses fængsels

Læs mere

Kongens Lyngby - Bondebyen

Kongens Lyngby er moderne forstad med storcenter og 250 butikker og Bondebyen på bakken ovenfor.
Oplev Kgs. Lyngby og Bondebyen på en byvandring


Læs mere

Køge byvandring

Byvandring i Køge som er en af Sjællands hyggeligste byer med brostensbelagte gader, købmandsgårde og borgerhuse fra tidligere århundreder. Tag en historisk byvandring ad gader, stræder og købmandsgårde i Køge.<br>

Læs mere

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret i København er kvarteret omkring Universitetet med Domkirken, Nørregade, Vestergade, Skt. Pederstræde og andre gader i det middelalderlige København.

Læs mere

Leonora Christine

Leonora Christine var datter af Christian 4. og gift med Corfitz Ulfeldt. Da Christian 4. døde kom de i unåde hos Frederik 3. og Sophie Amalie. Corfitz Ulfeldt gik i svensk krigstjeneste og han fulgte den svenske hær ind i Danmark i 1857. Byvandring i Leo
 

Læs mere

Malmø - Malmøhus - Stortorget

Malmø er Skånes mest charmerende by, Malmø er både historisk og nutidig. Oplev det skønne Malmø.
Malmø - seværdig og prægtig by at opleve. Kort togrejse og oplev Stortorget, Skt. Petri Kirke, Vestre Hamnen og Turning Torso.


Læs mere

Middelalderbyen

Middelalderbyen oplevelser og omvisning. Hør om middelalderbyens  gadenavne, sociale forhold, køer i lejligheder, bybrande, huse, stilarter og meget mere. 

Læs mere

Middelalderbyen oplevelser

Aftentur i tusmørket med forunderlige historier om byens befolkning, skæve eksistenser og konger som fornøjede sig byens i natteliv. 2 timers hygsom aftentur.

Læs mere

Nordhavn - ny prægtig bydelLæs mere

Ny København

Oplev Ny København med Kulturens Venners dygtige guider. Christian 4. udvidede med Ny København: Kongens Have, Nyboder, Kastellet og Frederiksstaden. Oplev Kongens Have, Rosenborg Slot udefra, Sankt Annæ Rorunda og Nyboder.

Læs mere

Nørrebro

Byvandring på Nørrebro som i 1850 opstod som arbejderbydel og industrier. I nutiden bor mange etniske gruppe på Nørrebro. Hør om trendy Jægersborggade, Jagtvej 69, Assistens Kirkegården, Barbermaleren på Kapelvej, Hypnosemordene, Blågårds Plads m.v.

Læs mere

Nørrebro - slaget på Fælleden

I 1870'erne var det forbudt at strejke og danne fagforeninger. Arbejderkampe endte i Slaget på Fælleden den 5. maj 1872. Der var kampe mellem politi og arbejdere. Hør om arbejdernes kamp og boligforhold i samtiden.

Læs mere

Roskilde

Bestil en guide - oplev Roskilde byvandring og omvisning Roskilde Domkirke efterår 2018. Oplev en af Danmarks ældste byer og se kongegrave og hør konger, dronninger og Danmarkshistorie.

Læs mere

Roskilde - Matador - Lise Nørgaard

Lise Nørgaard er født og opvokset i Roskilde. Kom i journalistlære og lærte byens bedre borgerskab at kende. Det gav hende inspiration til sine bøger og specielt til TV-serien om Matador.<br>
Tag med på inspirerende tur gennem Roskilde, se hvor Lise Nørg


Læs mere

Rundt om Tivoli - byvandring

Byvandring "Rundt om Tivoli" handler om København fra cirka 1788 og frem til begyndelsen af 1900-tallet. Om byens femte rådhus - det nuværende rådhus, om Vesterbrogade, Frihedsstøtten, om Tivoli, Hovedbanegården og Glyptoteket. En blandet cocktail med en

Læs mere

Slotsholmen - Christiansborg - Kongelige Stalde

Slotsholmen er magtens ø siden 1167. Først byggede Absalon sin borg her, siden København Slot og 3 x Christiansborg Slot.  Historisk rundtur på Slotsholmen.

Læs mere

Slotsholmen og Christiansborg

Slotsholmen er magtens borg gennem 900 år. Først Absalons borg, siden Københavns Slot og 3 x Christiansborg Slot. Oplev Slotsholmen,  Christiansborg, Folketinget, Hofteatret m.v. på ture med Kulturens Venner.

Læs mere

Strøget - historie, mennesker og myter

Strøget åbnede som gågade i 1962. Efter bybrande i 1728 og 1795 blev mindre gader sløjfet og de nuværende gader opstod. Strøget er ikke kun butikker og shopping, men gaden gemmer på en spændende historie og kendte mennesker, f.eks. Søren Kierkegaard, H.C.

Læs mere

Strøget og Magasin Museum

Byvandringen "Strøget og Magasins Museum" - hør om Strøgets historie gennem 500 år og byens 6 rådhuse. Filosoffen Søren Kierkegaard levede meget af sit på Strøget og Louise Rasmussen (alias Grevinde Danner) havde modebutik på Vimmelskaftet 38.

Læs mere

SøhelteturLæs mere

Tivoli - eventyrhaven

Tivoli er eventyrhaven - i hjertet af København - med mere end 4 mio. årligt besøgende. Grundlagt i 1843 af Georg Carstensen og hans sjæl kan stadig opleves.

Læs mere

Valby byvandring

Valby var oprindelig en landsby udenfor København. Med industrialiseringen og bygning af arbejderboliger på Vesterbro voksede København og Valby efterhånden sammen. Carlsberg bryggerierne kom i 1847 mange andre industrivirksomheden fulgte efter. Kulturens

Læs mere

Vesterbro byvandring

Byvandring på Vesterbro, der opstod efter 1850 som arbejderkvarter og småindustrier. Nu er bydelen renoveret og i nutiden er Vesterbro etnisk og trendy at bo og leve her. Byvandring, Dan Turèll, Istedgade, Halmtorvet, Besættelsen, Istedgade og sidegader.

Læs mere

Voldparkerne - Fæstningsarealet

Københavns befæstning blev nedrevet i 1850'erne og voldparkerne Tivoli, Ørstedsparken, Botanisk have og Østre Anlæg opstod. En tur gennem voldparkerne viser stadig spor af vold og voldgrav, og de opstillede flotte bronze skulpturer, som er skænket af Carlsberg Fondet.

Læs mere

Zentropa - filmbyen i Hvidovre

Tag med på besøg og omvisning i Filmbyen i Hvidovre. Hør om Zentropa, Lars von Trier, Peter Aalbærk og filmselskabets brogede befolkning. Meget spændende.

Læs mere

Ældre Sagen og seniorgrupper

Byvandringer og omvisninger til Ældresagen og Seniorgrupper. Kulturens Venner har vidende og underholdende guider. Bliv inspireret her.

Læs mere

Østerbro byvandring

Østerbro er velhavernes bydel med store lejligheder, mange barer, restauranter og cafeer, mange grønne områder.  
2 byvandringer: Indre Østerbro og Klassisk Østerbro

 

Læs mere